Corryn: "Sneller kans bij Trencin dan in België"

WOENSDAG, 5 SEPTEMBER 2018, 09:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - TRANSFERS - INTERVIEWS Milan Corryn verraste maandag vriend en vijand door Anderlecht te ruilen voor het AS Trencin. Vanwaar de keuze voor Slovakije? In Het Laatste Nieuws geeft hij vandaag tekst en uitleg. "In België kiest men liever voor een 28-jarige."

Corryn geeft toe dat Trencin geen evidente keuze is, maar hij heeft er wel goed over nagedacht. "Ik wilde niet nog een jaar bij de beloften spelen. De tijd was rijp voor volwassen voetbal", zegt de 19-jarige middenvelder.

De voorbije weken informeerde KV Kortrijk en Olivier Deschacht probeerde Corryn te overtuigen om voor Lokeren te kiezen. Maar zijn entourage twijfelde. Een jonge, goedkope Belg dient meestal in de eerste plaats om aan het minimum van zes Belgen op het scheidsrechtersblad te halen, zo werd geredeneerd.

"In België kiezen de clubs meestal voor spelers van 28 jaar. Ik moet nu spelen om een stap vooruit te zetten. Bij Trencin is de gemiddelde leeftijd 23 jaar en zal ik sneller een kans krijgen", aldus Corryn, die benadrukt geen pasmunt te zijn geweest voor James Lawrence. "Ik had al sinds eind juli contact met de voorzitter van Trencin."

Die voorzitter is Tscheu La Ling en is ook sportief raadgever van FC Eindhoven. In eerste instantie gingen de gesprekken over een uitleenbeurt aan die club. "Maar Anderlecht vond de Nederlandse tweede klasse niet sterk genoeg. Het contact met La Ling is wel gebleven", aldus Corryn.

De jongeman uit Gooik ziet zijn Slovaaks avontuur helemaal zitten. "De club heeft een goede naam en oog voor talent. Elk jaar verkoopt het goede spelers aan het buitenland", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.