Dauda redt Anderlecht tegen Westerlo (video)

ZATERDAG, 21 JULI 2018, 08:33 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft in een oefenduel 2-2 gelijk gespeeld tegen Westerlo. Paars-wit kwam 0-2 achter, maar met een man minder (rode kaart Delcroix) zorgde Mohammed Dauda met twee doelpunten alsnog voor een gelijkspel.

Westerlo kwam op voorsprong toen Naessens profiteerde van een blunder van doelman Boeckx. Abazaj maakte bijna gelijk, maar Van Langendonck bracht redding. De voorzet kwam van uitblinker Saelemaekers.

Naast Anderlecht en Westerlo was ook de videoscheidsrechter aanwezig om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Kort voor het uur kwam hij tussen na een trekfout van Santini in het eigen strafschopgebied. Het leverde Westerlo een strafschop op. Dauda milderde vrijwel meteen na zijn invalbeurt tot 2-1. Kort nadien mocht Delcroix gaan douchen toen hij als laatste man aan de noodrem trok. In de extra tijd scoorde Dauda zijn tweede van de avond.

Score: 2-2
Doelpulnten:26' Naessens (1-0), 58' Van Eenoo (2-0, pen.), 64' Dauda (2-1), 91' Dauda (2-2)

Anderlecht speelde met:Boeckx (61' de Jong) , Sa, Dante, Delcroix, Saelemaekers (61' Appiah), Kums (46' Kayembe), Sambi Lokonga, Amuzu (61' Saief), Abazaj (68' Kiwior), Bakkali (61' Adzic), Santini (61' Dauda)

Gele kaarten: Biset, Amuzu, Santini
Rode kaarten:65' Delcroix

 

anderlecht-online forum