Officieel: Bakkali tekent voor vier jaar

DINSDAG, 3 JULI 2018, 18:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft de komst van Zakaria Bakkali officieel bekendgemaakt. De 22-jarige Belg komt over van Valencia en tekent een contract voor vier seizoenen. Het voorbije seizoen leende Valencia hem uit aan Deportivo La Coruna.

Bakkali maakt deel uit van de destijds erg hoog aangeschreven lichting van 1996. Hij begon te voetballen bij Club Luik en na twee jaar bij Standard trok hij op zijn 12 jaar naar PSV Eindhoven. In de zomer van 2013 maakte hij daar als 17-jarige een wervelend debuut in de voorrondewedstrijden voor de Champions League tegen Zulte Waregem. In oktober debuteerde hij voor de Rode Duivels, uit schrik hem te verliezen aan Marokko.

In zijn debuutseizoen bij PSV kwam Bakkali aan zeven basisplaatsen en negen invalbeurten in de Eredivisie. Hij scoorde drie keer. Omdat hij zijn in 2015 aflopend contract niet wilde verlengen, weigerde PSV hem in het seizoen erna in te zetten.

In de zomer van 2015 verkaste Bakkali transfervrij naar Valencia. Hij begon er aardig met vier basisplaatsen in La Liga en Marc Wilmots riep hem opnieuw op voor de Rode Duivels. Na dit mooie begin verzeilde Bakkali, mede door blessures, naar de bank. Hij zou in het seizoen 2015-2016 nog twaalf invalbeurten verzamelen. Hi scoorde één keer.

Het seizoen erop liep ook stroef. De winger was een vaste waarde op de invallersbank, maar mocht wel zeventien keer invallen. Eén keer kreeg hij een basisplaats en hij scoorde ook één keer. Om aan spelen toe te komen, verhuurde Valencia de Luikenaar vorig seizoen aan Deportivo. Tien keer mocht hij in La Liga aan een wedstrijd beginnen en dertien keer kwam hij als invaller in actie. Scoren lukte niet.

Na het afgelopen seizoen werd duidelijk dat Bakkali, die nog één jaar contract had bij Valencia, geen toekomst meer had in de Spaanse havenstad. Lange tijd leek hij op weg naar Standard, maar het is dus Anderlecht dat de nog steeds maar 22-jarige Belg aantrekt en hoopt dat hij eindelijk ontploft.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.