Van Holsbeeck en Coucke naderen akkoord

DONDERDAG, 31 MEI 2018, 07:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Herman Van Holsbeeck heeft opnieuw een aanbieding gekregen van Antwerp om een functie in het management van de club te bekleden. De oud-manager van Anderlecht houdt de boot voorlopig af. Hij wil eerst zijn ontslag bij paars-wit volledig regelen en dat dossier is op de goede weg.

Van Holsbeeck had bij Anderlecht een erg duidelijk contract waardoor hij recht heeft op een ontslagvergoeding van zo'n 1,8 miljoen euro. De nieuwe voorzitter Marc Coucke wilde dat bedrag niet betalen. Hij zocht naar ernstige fouten om hier onderuit te komen. Volgens Het Nieuwsblad lukt het niet om deze te vinden.

Van Holsbeeck heeft intussen een juridische zaak opgestart bij CEPANI, het centrum voor mediatie en conflictbemiddeling. Omdat zowel Van Holsbeeck als Coucke beseffen dat niemand gebaat is bij een rechtzaak die meer da neen jaar aansleept, zijn hun advocaten nu bezig met het uitwerken van een financieel compromis. Het Nieuwsblad vernam dat deze onderhandelingen op het goede spoor zitten.

In tegenstelling tot eerder gemeld komt oud-voorzitter Roger Vanden Stock niet tussen als bemiddelaar.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.