Geen omgevingsvergunning betekent definitief einde Eurostadion

DINSDAG, 30 JANUARI 2018, 11:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De Vlaamse regering heeft zopas bekend gemaakt dat het geen omgevingsvergunning toekent aan Ghelamco voor de bouw van het Eurostadion. Dit betekent het definitieve einde van het project. De weigering kan ook voor Anderlecht een goede zaak zijn.

Anderlecht liet anderhalf jaar geleden weten dat het niet langer in het Eurostadion-project wenste in te stappen. Het stadion zou voor de club te weinig voordelen bieden. Ghelamco maakt zich echter sterk dat Anderlecht hierdoor contractbreuk pleegde en dreigde het voorbije najaar met een schadeclaim. Zonder Anderlecht zou het stadion niet rendabel zijn.

Nu het stadion geen omgevingsvergunning krijgt van de Vlaamse overheid, kan Ghelamco niet langer naar Anderlecht wijzen als de schuldige voor het niet-bouwen van het stadion.

Ghelamco heeft nu nog één strohalm om zich aan vast te klampen. Het kan zich nog wenden tot de Raad van Vergunningsbetwisting om de beslissing aan te vechten.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.