Collin man achter snelle verkoop Anderlecht

ZATERDAG, 27 JANUARI 2018, 22:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het is dankzij Philippe Collin dat Anderlecht in het midden van het seizoen van eigenaar heeft gewisseld. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag. Volgens de krant wilde Roger Vanden Stock in het tussenseizoen de club overlaten, maar Collin overtuigde hem om niet zo lang te wachten.

In het late voorjaar van vorig jaar onderging Collin een zware hartoperatie. Dit zette de 71-jarige Anderlecht-bestuurder aan het nadenken. Veel liever dan zijn nageslacht Anderlecht-aandelen na te laten, wil hij hen cash doorgeven. Hij begint in te praten op zijn neef Roger Vanden Stock. Die voelt zich steeds minder thuis in de voetbalwereld en denkt aan zijn afscheid bij Anderlecht.

Bij Vanden Stock rijpt het plan om na het seizoen 2017-2018 de club te verkopen. In het tussenseizoen zou dit het minst problemen geven. De zoektocht naar overnemers gaat van start. De federale overheid zorgt er echter voor dat Collin wil dat er niet zo lang gewacht wordt: op 1 januari 2018 gaat de nieuwe meerwaardebelasting op aandelen in. De kleine aandeelhouders moeten na die datum veel meer belastingen betalen.

Zeker wanneer uitlekt dat Anderlecht te koop staat, moet het snel gaan. Toch houdt Vanden Stock voet bij stuk: hij wil enkel verkopen aan een Belg die een goed sportief plan heeft. Marc Coucke komt in december als reddende engel uit de hemel neergedaald. De club raakt op tijd verkocht om de kleine aandeelhouders hun fikse belasting te besparen, maar het gevolg is wel dat Anderlecht zich deze winter met een lege portomonnee op de transfermarkt moest begeven.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.