"Kern is onevenwichtig, meer concurrentie is nodig"

VRIJDAG, 26 JANUARI 2018, 13:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Op zijn persconfentie vanmiddag herhaalde Hein Vanhaezebrouck zijn vraag om versterking. Vooral offensief wil hij er iets bij. De coach wijst erop dat de kern onevenwichtig is samengesteld en vraagt meer concurrentie vooraan. "Pas dan halen spelers hun beste niveau."

"Er moet nog iets komen. Offensief zijn we te weinig gewapend", herhaalde Vanhaezebrouck zijn betoog van de voorbije weken. "Ik ben dus vragende partij voor versterking en ik wacht. Ik heb de kaarten niet zelf in handen. Ik weet dat de situatie niet rooskleurig is. Ik probeer wat druk te zetten, maar als de middelen er niet zijn, kunnen we niets doen."

"Te weinig concurrentie op offensieve posities"

Vanhaezebrouck vindt dat de kern momenteel te uniform is samengesteld. "Ga even terug naar toen ik hier toekwam. Als je de kern bekijkt per positie, dan stel je vast dat er een enorm onevenwicht was. In het begin van het seizoen waren hier vijf centrumspitsen, maar bijna geen flankaanvallers of tweede spitsen. Nu nog zijn er heel veel spelers voor de rechterflank, maar er waren er heel weinig voor de linkerflank. Dat onevenwicht proberen we nu een beetje recht te trekken, maar dat vraagt tijd en investering. Die tijd is er momenteel niet echt en die investeringsmogelijkheden ook niet."

Dat onevenwicht is volgen Vanhaezebrouck mede de oorzaak van de mindere prestaties van verschillende spelers. "Spelers halen vaak pas hun beste niveau als ze voelen dat er een concurrent in hun nek hijgt en ze hun best moeten doen om in de ploeg te staan. Eerlijk gezegd: offensief is dat op veel plaatsen niet het geval. Vandaar mijn verzoek om offensief nog iets van versterking te halen."

Teodorczyk en Mitrovic

Vandaag verschenen er geruchten dat Nantes interesse heeft in Teodorczyk en Anderlecht Mitrovic wil terughalen. Hierover wilde Vanhaezebrouck niets zeggen. "Er doen zoveel geruchten de ronde. We spreken pas als de zaken rond zijn en niet ervoor."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.