Genk wilde rood voor Kums, "maar leek ongelukkig voorval"

MAANDAG, 22 JANUARI 2018, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS In minuut 37 van de wedstrijd tussen Genk en Anderlecht gingen Sven Kums en Ruslan Malinovskyi een luchtduel aan. Malinovskyi ging neer met een bebloede lip. Uit de herhaling bleek dat Kums zijn elleboog had gezet. "Maar ik zou dat nooit met opzet doen", verdedigde Kums zich.

Kums kreeg een gele kaart voor zijn charge, maar bij Genk wilde men rood. "Als er een videoscheidsrechter was, ben ik zeker dat ref Lambrechts zijn beslissing zou hebben aangepast en Kums rood gegeven zou hebben", vertelde Genk-spits Dante Vanzier na de wedstrijd. Ook voor verdediger Sebastien Dewaest was het duidelijk: "Dit was volgens mij altijd rood." Genk-coach Philippe Clement was milder: "In mijn ogen was het vooral een ongelukkige fase."

Voor Kums zelf was het geen rood. "Ik wilde gewoon het kopduel aangaan en maakte me breed. Malinovskyi kwam in mijn rug en ik kon hem niet zien aankomen. Wie me kent, weet dat ik nooit met opzet een elleboogstoot zou uitdelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.