Dendoncker wil nu al vertrekken

WOENSDAG, 10 JANUARI 2018, 08:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Als het van Leander Dendoncker afhangt, dan vertrekt hij nog deze maand bij Anderlecht. Zo schrijft Het Laatste Nieuws. Als mogelijke reden haalt Het Nieuwsblad de komst van Marc Coucke aan en hoe het afgelopen maanden Silvio Proto en Frank Berrier verging bij Oostende.

Anderlecht is echter niet van plan om Dendoncker nu al te laten vertrekken. "Nu Kara geblesseerd is en Dendoncker hem uitstekend vervangt, gaan we ons pronkstuk niet zomaar laten vertrekken. Tenzij bij een waanzinnig bod en als we een vervanger klaar hebben. Bij 25 tot 30 miljoen euro kan een transfer", vertelt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad.

Of dat bedrag op tafel komt, is echter twijfelachtig. De voorbije dagen werd de naam van Dendoncker genoemd bij West Ham, maar volgens Het Laatste Nieuws is de Rode Duivel momenteel geen prioriteit voor de club van Cheikhou Kouyaté. Ook andere clubs tonen interesse, maar niet in die mate dat ze de hierboven genoemde som op tafel willen leggen.

Coucke

Vorige zomer beloofde Anderlecht aan Dendoncker dat het in de zomer van 2018 zou meewerken aan een mooie transfer. Die belofte geldt nog steeds. Alleen is deze gemaakt door het huidige bestuur en zit over een half jaar niet langer Roger Vanden Stock, maar Marc Coucke op de voorzittersstoel.

Coucke deed de voorbije maanden ook erg moeilijk toen Silvio Proto en Franck Berrier de kustploeg wilden verlaten. Volgens Het Nieuwsblad kiezen Dendoncker en zijn entourage daarom liever voor het zekere dan het onzekere: een transfer in januari.

Het Laatste Nieuws benadrukt evenwel dat er tijdens de stage niets te merken is aan Dendoncker. Hij gaat er vol voor en dolt met zijn ploegmaats. "Je moet je uiterste best blijven doen voor de club die je betaalt en dan is er geen probleem", besluit manager Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.