AFSA schrijft open brief

DONDERDAG, 21 DECEMBER 2017, 09:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het AFAS, Association Francophone des Supporters d'Anderlecht of het overkoepelend supportersorgaan van de Waalse supportersclubs van Anderlecht, heeft een open brief geschreven. Ze nemen afstand van de woorden die sommige supporters naar het hoofd van Kara Mbodji slingerde, maar ze begrijpen wel hun onbegrip.

L'Association Francophone des Supporters Anderlechtois (AFSA)  tient a réagir via ce communiqué sur l'actualité du RSC Anderlecht. Cette association regroupe les clubs de supporters de Wallonie et une partie des clubs bruxellois. Les membres de l'AFSA s'expriment sur le malaise que rencontre le RSCA avec ses supporters.
Sommige supporters zijn de gang van zaken kotsbeu, en dat kan je hen moeilijk kwalijk nemen. We noemen de onregelmatigheden even voor jullie op:

  • Elk seizoen opnieuw hopen we goed en mooi voetbal te zien, maar elke wedstrijd opnieuw druipen we teleurgesteld af. Het lukt Anderlecht niet meer om als ploeg op het veld te staan, de essentie van het spelletje. Ze hebben geen enkel respect voor het embleen op hun truitje en missen de goesting om voluit te gaan voor de club. We stellen ons dan ook veel vragen bij het bestuur van onze club, hun keuzes en hun aankopen van spelers. (Waarom geen kans geven aan Stanciu ? Het mysterie rond de constructie van Isaac Kiese Thelin en nog andere) Ook bij sommige trainers en de verkoop van spelers hebben wij onze vragen.
  • We betreuren ook het gebrek aan communicatie van het bestuur naar de supporters toe, omtrent sommige actuele dossiers, zoals het stadion, de verkoop enz...
We zijn ervan overtuigd dat RSC Anderlecht meer en meer zijn identiteit aan het verliezen is. Dat geen enkele speler zijn truitje nog wil natmaken voor de club, maar enkel aan het vullen van hun bankrekening. Het moderne voetbal draait enkel nog om geld, waar het voor ons om passie draait.

Het is voor al deze redenen dat er een oproep tot boycot is voor de wedstrijd van vrijdag tegen Eupen.
AFSA is niet tegen deze boycot, maar zal zijn leden ook niet verplichten hieraan mee te doen.

AFSA sluit de mogelijkheid ook niet uit dat er nog acties zullen volgen in de toekomst, indien de resultaten op het veld er niet zijn en de spelers verder blijven weigeren om hun truitje nat te maken. Het wordt hoog tijd dat de mannen op het veld opnieuw met fierheid de kleuren van de club verdedigen.

De leden van AFSA.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.