Belgische U19 naar eliteronde na doelpunten Anderlecht-spelers

DINSDAG, 14 NOVEMBER 2017, 18:51 - Garrincha

JEUGD Met een 3-5-overwinning tegen Zwitserland hebben de Belgische U19 zich geplaatst voor de eliteronde in de kwalificatie voor het EK U19 van volgend jaar. Vier van de vijf doelpunten werden gemaakt door spelers van Anderlecht.

Mike Trésor Ndayishimye (foto) zette België na elf minuten spelen op voorsprong. Amper één minuut later verdubbelde aanvoerder Hannes Delcroix de score. Acht minuten voor de rust kwam Zwitserland terug tot 1-2, maar Stoke-speler Thibaut Verlinden maakte er meteen 1-3 van. Nog voor het uur dikten Francis Amuzu en opnieuw Ndayishimye aan tot 1-5. Zwitserland milderde nog tot 3-5, maar daar bleef het bij.

Delcroix, Ndayishimiye en Amuzu speelden net als Sebastiaan Bornauw en Daam Foulon de hele wedstrijd. Milan Corryn werd vervangen na 80 minuten. Sieben Dewaele kwam niet van de bank.

België beëindigt dit kwalificatietoernooi in Macedonië op een tweede plaats na het gastland, maar dit volstaat om door te stoten naar de eliteronde. Deze vind plaats van 19 tot 27 maart. 28 landen strijden dan in zeven poules om evenveel tickets voor het EK.