Weiler: "Ik maak me geen zorgen"

MAANDAG, 28 AUGUSTUS 2017, 10:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Wie verwachtte een kwade of nerveuze René Weiler te zien op de persconferentie na de wedstrijd tegen Gent, kwam bedrogen uit. Zoals steeds beantwoordde de Zwitser rustig alle vragen. "Of ik me zorgen maak? Neen, de prijzen worden pas op het einde uitgedeeld."

"We hebben afgezien. Voor de pauze hebben we enkel achter de bal gelopen. Maar in Gent is het altijd moeilijk", zo begon Weiler zijn wedstrijdanalyse. "Gent was sneller, snediger en constanter. We mogen tevreden zijn dat we een punt behaald hebben."

Dat de fans na afloop riepen om beter voetbal, deert de coach niet. "Ik zit al lang in het voetbal en overal is het hetzelfde. Enkel de resultaten tellen. Win je niet, dan komt er kritiek. Maar je kan niet elke match winnen. Ook ik wil meer punten, liefst snel, maar het is niet zo eenvoudig als iedereen denkt. Dat we tien punten achterstaan op Club Brugge deert me niet. Beter nu punten verliezen dan in de play-offs."

"Kan pas ploeg bouwen vanaf 1 september"

Als belangrijkste reden waarom het momenteel niet loopt, wijst Weiler naar de transferperiode. "We verloren kwaliteit deze zomer. Ik moet nieuwe jongens inpassen en dat kost tijd. Te veel spelers denken ook nog aan een transfer. Ik zal blij zijn als het 1 september is. Pas dan zullen we een ploeg kunnen vormen die meer punten pakt. Een nieuw team bouwen kost tijd."

De vraag is of Weiler die tijd zal krijgen. Na de nederlaag tegen STVV stelde het bestuur dat het nog steeds achter de coach staat. Heeft Weiler geen schrik dat de wanprestatie in Gent deze situatie kan veranderen? "Dat moet je aan manager Herman Van Holsbeeck vragen. Ik hou me daar niet mee bezig want heb er toch geen invloed op."

"Als spitsen moeilijk scoren, probeer je iets anders"

Weiler gaf gisteren ook Hamdi Harbaoui nog eens speelminuten. De spits is al maanden afgeschreven door Weiler, maar gisteren mocht hij toch vier minuten invallen. "De spitsen scoren de laatste weken moeilijk, dus dan probeer je eens iets anders", legt Weiler uit. Mag Harbaoui nu blijven? "Het is voorzien dat hij vertrekt, maar het kan goed zijn dat hij blijft."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.