Roef: "Ik ben beter geworden bij Deportivo"

DONDERDAG, 24 AUGUSTUS 2017, 15:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Waasland-Beveren geeft Davy Roef dit seizoen de kans om zich te tonen aan het Belgische publiek. De goalie heeft er zin in. Hij is met vertrouwen teruggekeerd uit Spanje. "Mijnheer Van Holsbeeck vindt dat ik er meer man geworden ben."

Hoewel hij er derde doelman was, noemt Roef zijn uitleenbeurt aan Deportivo een succes. "Keeperstrainer De Jong vindt dat ik nu beter communiceer met mijn verdedigers en volgens Herman Van Holsbeeck ben ik meer man geworden. Dat was de bedoeling: het was nodig dat ik uit mijn comfortzone werd gehaald en zelfstandiger werd."

Ook René Weiler vindt dat Roef stappen vooruit heeft gezet. "Hij was tevreden over mijn voorbereiding. Hij zei dat ik progressie geboekt had en als ik wilde mocht ik blijven. Maar Sels is niet gehaald als tweede of derde keeper en na wat Boeckx vorig jaar presteerde, wis ik waar ik aan toe was. Ik wilde spelen en ook Weiler wilde dat ik nog wat ervaring opdeed."

Die ervaring zal Roef opdoen bij Waasland-Beveren en niet bij Deportivo of Excelsior. "Ik wilde aanvankelijk bij Deportivo blijven", geeft Roef toe. Maar dan zou hij er wellicht tweede doelman geworden zijn. "Terwijl ik nu 23 jaar ben en het belangrijk is om te spelen. Excelsior genoot dan voorkeur omdat ik het buitenland verkoos."

"Bij Waasland-Beveren ga ik vertrouwen kunnen opdoen. Ik waardeer het ook dat Anderlecht aandrong om geen aankoopoptie op te nemen. Volgend jaar keer ik terug naar Anderlecht en wie weet krijg ik wel een nieuwe kans. Evengoed komt die kans niet meer en dan accepteer ik dat. Op een jaar kan er veel gebeuren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.