Anderlecht wint bij Dender met 1-3

WOENSDAG, 19 JULI 2017, 21:04 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn laatste oefenwedstrijd met 1-3 gewonnen. Thuisclub Dender kwam iets voorbij het kwartier op voorsprong, maar Sowah, Harbaoui en Ganvoula (foto) zorgden alsnog voor een overwinning voor de landskampioen.

Anderlecht was zonder heel wat basispionnen naar Denderleeuw afgereist. Hierdoor kregen jongens die afgeserveerd zijn hun kans. Eén van hen was Hamdi Harbaoui. Hij bedankte door op slag van rust de 1-2 in doel te koppen. Daarvoor had Emmanuel Adjei Sowah gescoord toen een voorzet aan de eerste paal in doel belandde.

Na de rust kwam Kabasele voor Capel. Tien minuten voor tijd kreeg die een grote kans, maar hij mikte over. Uiteindelijk was het Ganvoula die kort voor het einde de 1-3-eindstand vastlegde.

Doelpunten: 17' Sarr (1-0), 33' Sowah (1-1), 45' Harbaoui (1-2), 88' Ganvoula (1-3)

FC Dender begon met:Gies, Hias, Nicaise, Meeuws, Vanthournhout, Pé, Sterckx, Cocchiere, Tarfi, Sarr, M'Barki
Invallers: Caignau, De Almeida, N'Doumbou, Aalhoul, Figys, Mba

Anderlecht speelde met: Sels, Sowah, Deschacht, Delcroix, Obradovic, Capel (46' Kabasele), Stanciu (67' Corryn), Bruno, Onyekuru, Ganvoula, Harbaoui (67' Amrani)