Een winstgevende uitleenbeurt

VRIJDAG, 14 JULI 2017, 11:06 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Frank Acheampong tekende bij Tianjin Teda een huurovereenkomst voor zes maanden met aankoopoptie. Opmerkelijk is dat de Chinezen tussen de 1 à 2 miljoen op tafel leggen om de Ghanees zes maanden te huren. Bij definitieve overname betalen de Chinezen nog eens rond de 5 à 6 miljoen euro. Een constructie die opgezet is door de Chinezen om de taks die ze sinds kort moeten betalen op buitenlandse transfers, te omzeilen.

Het is dus nu aan Acheampong om het komende half jaar de Chinezen de overtuigen hem definitief over te nemen. Paars-wit zou dan ongeveer acht miljoen euro overhouden aan de transfer. 

Ondertussen heeft Herman Van Holsbeeck ook de deur opengezet voor eventuele transfers naar China in de toekomst. De Chinezen willen zich meer en meer profileren op voetbalgebied en hebben ook het geld om dure transfers te doen. Naast Engeland zou China dus het land kunnen worden waar Belgische clubs kunnen aan verdienen door transfers.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.