Sels maakt debuut in mineur (FT: 4-1)

VRIJDAG, 7 JULI 2017, 19:51 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Doelman Sels heeft vandaag zijn debuut gemaakt tegen Salzburg. Na nog niet één minuut moest hij zich al omdraaien na een knullig doelpunt. Paars-wit ging vooral in de eerste helft kopje onder en kreeg nog voor de rust twee extra potten om de oren.

Na nog niet één minuut speelde jongeling Hannes Delacroix speelde de bal te kort terug, waarop Sels vrij traag reageerde. De doelman maaide vervolgens over de bal. Minamino maakte er meteen 1-0 van (in de rebound want de eerste poging ging op de paal).

Paars-wit bakte er werkelijk niets van en creëerde amper kansen. Kort voor de pauze werd Appiah simpel uitgespeeld en Hwang verdubbelde de voorsprong. Nog geen minuut later stond de 3-0 al op het bord toen Ulmer een vrije trap (in de hoek van Sels) binnen schoot.

Kort na de rust kon Anderlecht milderen tot 3-1 via de nieuwe nummer 10, Stanciu. De Roemeen speelde een degelijk partij en draaide een vrije trap mooi onder de lat binnen. De Belgische landskampioen was nu wel dominant en Teodorczyk had nog een uitstekende kans om de aansluitingstreffer te maken. Maar die kwam er niet en halfweg de tweede helft maakte Minamino de 4-1 (na een nieuwe fout van Delcroix); meteen ook de eindstand en toch wel een (onverwachte) blamage.

Goals: 1’ Minamino 1-0, 42’ Hwang 2-0, 45’ Ulmer 3-0, 51’ Stanciu 3-1, 65’ Minamino 4-1
Anderlecht: Sels, Appiah (66’ Chipciu), Spajic, Delcroix (66’ Deschacht), Obradovic (57’ Sowah), Dendoncker, Trebel, Kums (66’ Gerkens), Bruno (57’ Hanni), Teodorczyk (66’ Ganvoula), Stanciu