Anderlecht klopt Zulte na doelpuntenfestival

ZONDAG, 12 FEBRUARI 2017, 16:38 - WauteRSCA

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zondagmiddag met 4-2 gewonnen van Zulte Waregem. De bezoekers kwamen al na twee minuten op voorsprong, maar Anderlecht boog de scheve situatie nog om.

De wedstrijd was amper afgetrapt of de bezoekers stonden al op voorsprong. Leye kreeg veel ruimte en plaatste de bal knap in de verste hoek. Boeckx was kansloos. Anderlecht speelde erg matig, maar kwam gaandeweg meer in de wedstrijd. Na 22 minuten maakte Hanni gelijk, nadat hij een voorzet enig knap controleerde en uit de draai binnen knalde. Plots had paars-wit controle en het ging op zoek naar een tweede treffer. Bruno, Chipciu en Tielemans hadden kansen, maar toch was het wachten tot een paar minuten voor de rust. Bruno knalde een voorzet van Hanni aan de tweede paal binnen: 2-1

Tielemans zou er vlak na de rust, na een knappe één-twee met Teodorzcyk, al snel 3-1 van maken. Maar na een domme trekfout van Kara, milderde Leye van op de stip in minuut 53. De wedstrijd bleef aantrekkelijk om volgen en beide teams hadden kansen. Toch was het voornamelijk Anderlecht dat aanspraak maakte op nog een extra goaltje. Teodorzcyk miste nog onbegrijpelijk voor een open doel (redding in extremis van Bossut), maar in de blessuretijd legde Chipciu dan toch de 4-2 eindcijfers vast.

Score: 4-2
Goal(s):2' Leye 0-1, 22' Hanni 1-1, 42' Bruno 2-1, 46' Tielemans 3-1, 53' Leye 3-2, 91' Chipciu 4-2

Anderlecht: Boeckx, Appiah (70' Spajic), Kara, Nuytinck, Obradovic, Tielemans, Dendoncker, Hanni (90' Deschacht), Chipciu, Teodorczyk, Bruno (62' Trebel)
Zulte Waregem: Bossut, Dalsgaard, Lepoint, Baudry (73' Marrone), Hamelainen (83' Madu), Coopman, Meité, Mühren (47' Gueye), Lerager, Kaya, Leye

Geel:31' Chipciu, 86' Lerager