"Ik had mij aan een fabriek verwacht vol diva's"

VRIJDAG, 10 FEBRUARI 2017, 11:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Frank Boeckx, de onverwachte nummer één bij Anderlecht, die nu de concurrentie aangaat met Rubén. Boeckx voelt zich goed bij Anderlecht, hij kreeg er opnieuw zin in voetbal en geniet het volle vertrouwen van coach René Weiler. 

Boeckx stond op het punt om het voetbal de rug toe te keren en te vertrekken op wereldreis, tot Anderlecht kwam aankloppen. "Ik droom er nog altijd van om die wereldreis te maken, maar ik heb ook nog andere dromen. Zo droom ik er bijvoorbeeld van een gezin te stichten. Nu ik de smaak van het voetbal opnieuw te pakken heb, berg ik mijn wereldreis dromen eventjes terug op." "

"Bij Anderlecht ben ik bij een heel familiale club terecht gekomen, dat had ik niet verwacht. Ik dacht dat ik bij een soort van fabriek ging toekomen met allemaal diva's. Integendeel, we vormen samen allemaal één hecht geheel. Ieder heeft zijn taak en is een schakel van de ketting. Daar hou ik van van die samenhorigheid, ik heb een hekel aan vedetten die denken dat ze het zjin", aldus de doelman.

Het kan soms allemaal heel snel gaan, Boeckx kwam bij Anderlecht aan als vierde doelman en klom op tot de nummer 1 onder de lat. Hij incasseerde slechts twee doelpunten en gaat nu de strijd aan met Spaanse doelman Rubén. "Als ik mij voor iets inzet, dan doe ik dat voor de volle 100% en wil ik zover mogelijk geraken. Ik zal vechten voor mijn plaats, maar het is uiteindelijk de coach die beslist. Mijn sterkte is mijn concentratie en coaching van mijn verdediging. Dat vragen ze ook van mij, dat ik mijn verdediging stuur."
 





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.