Teodorczyk: "Als journalisten stemmen, win ik zeker niet"

WOENSDAG, 8 FEBRUARI 2017, 20:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vanavond weten we wie er de Gouden Schoen 2016 wint. Lukasz Teodorczyk is één van de favorieten, maar hij lijkt niet wakker te liggen van de verkiezing. "Gouden Schoen? Ken ik niet. Wie stemt er? Journalisten, dan win ik zeker niet."

Het Laatste Nieuws zocht Teodorczyk op om vooruit te blikken op het gala. Het nam Teo's landgenoot Wlodek Lubanski mee om het gesprek wat vlotter te laten verlopen, maar Teodorczyk was zijn typische zelf. Gevraagd of hij José Izquierdo ook als zijn grootste concurrent ziet, antwoordde Teodorczyk dit: "Zijn naamt zegt me niets. Ah, het is die flankspeler van Club Brugge. Dat is een goeie, maar ik hou me niet bezig met spitsen van andere ploegen, enkel met verdedigers."

Of Teodorczyk zichzelf een goede kans geeft om te winnen, is moeilijk in te schatten. Wanneer hij verneemt dat het journalisten zijn die stemmen, zegt hij droog "dan win ik zeker niet", doelend op het feit dat hij niet graag met de pers praat. "Mensen moeten me beoordelen op mijn prestaties op het veld. Meer heeft de buitenwereld toch niet nodig? Oké, af een toe een goed gesprek over voetbal moet kunnen, maar niet elke week. Ik heb niet graag dat over mij gesproken wordt. Ik kan perfect zonder de media, maar ik merk dat de media mij wel nodig heeft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.