Hoe Pantilimon foutief aan Anderlecht gelinkt wordt

ZONDAG, 25 DECEMBER 2016, 20:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Schrik niet als u straks of morgen ergens leest dat Anderlecht de Roemeense doelman Costel Pantilimon wil aantrekken deze winter. Dit zal dan het gevolg zijn van een sneeuwbaleffect waarbij hypotheses in enkele stappen plots waarheden worden.

La Dernière Heure bracht gisteren een lijstje met zes doelmannen die interessant zijn voor Anderlecht deze winter. Stuk voor stuk zijn het keepers met ervaring in een grote competitie die momenteel op de bank zitten en staan te popelen om aan spelen toe te komen. Eén van de zes namen die de Waalse krant noemt, is die van Costel Pantilimon, ex-Manchester City en nu op de bank bij Watford.

Máár: La Dernière Heure schrijft nergens dat Anderlecht ook effectief interesse heeft in deze keepers. Het is louter een denkoefening van de krant. Dit weerhield het Roemeense Sport.ro echter niet om te schrijven dat Anderlecht op zoek is naar een nieuwe doelman en dat Pantilimon genoemd wordt. Het verwijst naar Voetbalnieuws, dat het lijstje uit La Dernière Heure overnam, als bron.

Intussen gaat het nieuws als een lopend vuurtje langs de Roemeense sportwebsites. En ja hoor, we lezen er al dat Anderlecht Pantilimon wil aantrekken. Schrik dus niet al u dit straks of morgen in een Belgische krant of (en die kans is groter) op een Belgische voetbalwebsite leest. Schrik ook niet als ze dan verwijzen naar 'de Roemeense media' als bron. Bij deze weet u hoe de vork in de steel zit.

Voor de volledigheid: de andere namen die La Dernière Heure suggereert zijn Asmir Begovic (Chelsea), Salvatore Sirigu (Sevilla), Rafael Cabral (Napoli), Daniele Padelli (Torino) en Rafal Gikiewicz (Freiburg). 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.