Voorbeschouwing: AA Gent - Anderlecht

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2016, 11:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond om 20.30 uur gaat Anderlecht op bezoek bij AA Gent. Omdat zowel Zulte Waregem, Club Brugge als Oostende wonnen, kan Anderlecht niet achterblijven. Gemakkelijk wordt het niet: de Buffalo's haalden dit seizoen 25 op 27 in eigen stadion.

Anderlecht moet straks winnen om de voeling met de top van het klassement niet te verliezen, maar ook Gent kan zich geen puntenverlies veroorloven. Hein Vanhaezebrouck en zijn mannen staan momenteel slechts zevende en vallen dus virtueel naast Play-Off 1. Dat komt vooral door hun slechte uitbalans.

In de eigen Ghelamco Arena is Gent dit seizoen heer en meester. De eerste acht thuiswedstrijden werden allemaal gewonnen. Anderhalve week geleden was Oostende de eerste ploeg dit seizoen die een punt kon rapen in Gent. In negen thuiswedstrijden scoorde Gent twintig keer en kreeg het amper vier doelpunten binnen.

Anderlecht mag zich dus aan een moeilijke avond verwachten. Paars-wit kan wel opnieuw rekenen op Spajic. De Serviër keert terug uit schorsing, maar begint zo goed als zeker op de bank. De defensie met Najar, Kara, Nuytinck en Obradovic voor Boeckx toonde zich de voorbije wedstrijden erg solide. Vooraan is het uitkijken naar Chipciu en Acheampong. Volgens Het Laatste Nieuws is Chipciu klaar en Acheampong onzeker. Het Nieuwsblad gaat er dan weer vanuit dat Acheampong klaar is en Chipciu nog niet. Deschacht zit niet in de kern.

Bij Gent zijn sterkhouders Asare, Neto en Coulibaly onzeker. Vanhaezebrouck selecteerde daarom 22 spelers voor de wedstrijd van straks.

Aftrap: 20u30
Stadion: Ghelamco Arena
Scheidsrechter: Erik Lambrechts

: : : AA GENT : : :

Mogelijke opstelling: Thoelen, Nielsen, Gershon, Asare, Foket, Neto, Esiti, Saief, Milicevic, Perbet, Dejaeghere
Invallers: Rinne, Vandenbussche, Taravael, De Smet, Davidzada, Verstraete, Van der Bruggen, Schoofs, Rabiu, Simon, Coulibaly (?)

Geblesseerd: Matton, Ndongala
Geschorst: Mitrovic
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Boeckx, Najar, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Stanciu, Chipciu, Teodorczyk, Hanni
Invallers: Roef, Sowah, Spajic, Badji, Bruno, Capel, Acheampong (?), Vancamp

Geblesseerd: Appiah, Doumbia, Kawaya
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Badji, Kara

Vorige jaren:
2015-2016: 1-1
2015-2016: 2-0
2014-2015: 2-1
2014-2015: 0-2
2013-2014: 1-2
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 40%
Verlies: 40%
Gelijk: 20%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 53.85%
Verlies: 21.54%
Gelijk: 24.61%



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.