"Denk niet aan vertrek in de winter"

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2016, 06:20 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker mocht gisteren plaatsnemen voor de persconferentie naar aanleiding van de wedstrijd tegen Gent vanavond. Anderlecht vormt de laatste weken een hecht team en daar is een simpele uitleg voor: "WhatsApp".

Met WhatsApp kan je groepsgesprekken houden op je smartphone. En de spelers hebben onder hen zo een groep opgericht. "We zetten vooral grapjes of grappige video's in de groep", legt Dendoncker uit, "Zo komen we toch ook dichter bij elkaar buiten de trainingen".

"Maar ook de trainer legt steeds de nadruk op de groepsgeest", benadrukt de west-vlaming, "We komen allemaal heel goed overeen en dat zie je ook op het veld, we willen voor elkaar vechten".

Dendoncker scoorde twee keer in zijn 100ste wedstrijd voor Anderlecht. "Die goals deden deugd. Maar ik was vooral blij voor mijn ouders, ik zag ze hoger opspringen dan wie dan ook toen ik scoorde. Mijn ouders zijn mij altijd blijven steunen. Deze twee goals verdienen ze voor al wat ze voor mij gedaan hebben."

Aan vertrekken denk Dendoncker nog niet: "Een vertrek in de winter is niet aan de orde. Het enige wat nu voor mij telt is Anderlecht én de titel".



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.