Hoe gaat het met... Trezeguet?

ZONDAG, 18 DECEMBER 2016, 14:29 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Binnen twee weken gaat de transfermarkt opnieuw open. Er wordt andermaal heel wat transferbedrijvigheid verwacht bij paars-wit. Maar hoe vergaat het de spelers die Anderlecht de afgelopen zomer verlieten? Vandaag: Trezeguet.

Anderlecht

Trezeguet wordt wel eens de enige transfer genoemd die de laatste jaren door onze scouting werd doorgedrukt.

De Egyptenaar werd vorig seizoen gehuurd van El Ahly Cairo. Hoewel hij amper aan spelen toekwam, lichtte Anderlecht de aankoopoptie van 2,2 miljoen euro toch. Aangezien de dribbelaar graag meer speelminuten wou, werd hij dit seizoen uitgeleend aan Moeskroen.

Dit seizoen

Trezeguet schoot als een speer uit de startblokken. In zijn eerste vijf wedstrijden voor Moeskroen scoorde hij twee doelpunten, gaf hij drie assists en lokte hij een aantal strafschoppen uit.

Nadien kreeg hij een behoorlijke terugval. Bovendien zat het hem ook niet echt mee. Zo kreeg hij tegen Standard een tweede gele kaart onder de neus geschoven, hoewel een ploegmaat de overtreding maakte. De gele kaart werd achteraf ingetrokken, waardoor hij niet geschorst werd.

​​​​​​​Anderlecht heeft een optie om Trezeguet deze winter terug te halen naar het Astridpark, maar dat lijkt geen goed idee. Met de Afrika Cup in het achterhoofd, wordt het sowieso moeilijk om zich dit seizoen nog te manifesteren bij paars-wit.

Moeskroen zal hem wel nog goed kunnen gebruiken. Net als Heylen bij concurrent Westerlo, zou ook Trezeguet wel eens een cruciale rol kunnen spelen in de strijd om het behoud.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.