Stanciu: "Ik dank de coach voor het vertrouwen"

ZATERDAG, 17 DECEMBER 2016, 07:45 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Nicolae Stanciu begint zijn draai te vinden bij Anderlecht. Ondertussen maakte hij vijf goals in acht wedstrijden, een bewijs dat hij stilaan zijn plaats begint te vinden bij paars-wit. Éen man is altijd blijven geloven in de Roemeen en dat is René Weiler en daar is Stanciu hem heel dankbaar voor. 

Dennis Praet gaf het eerder al aan dat hij goed kan begrijpen dat buitenlanders moeilijk hun draai vinden in een vreemd land. Hij had in Sampdoria ook de tijd nodig om zijn plaats te vinden. Die tijd heeft ook Stanciu nodig gehad, en daar begint stilaan verandering in te komen, een beetje dankzij zijn landgenoot Alexandru Chipciu, maar zeker dankzij Weiler, die altijd in hem is blijven geloven.

Alexandru Chipciu

"Het niveau in België ligt sowiezo hoger dan in Roemenië. En dan kom je aan bij een ploeg vol nieuwkomers, met spelers die ook nog hun plaats moeten vinden binnen de groep. Dus is het normaal dat je je weg nog moet vinden binnen het hele gebeuren", is Stanciu eerlijk. "Met mijn landgenoot Chipciu is de band heel hecht, we denken er zelfs over om Kerstmis samen te vieren hier in België. We zijn altijd samen. Ik kom met iedereen goed overeen bij Anderlecht, maar met Chipciu is de band nog net iets sterker."

René Weiler

Er is nog een andere persoon waar Stanciu veel heeft aan te danken, en dat is de coach, René Weiler. 
"Weiler is heel belangrijk voor mij. Hij is nooit het vertrouwen in mij verloren en heeft mij altijd in de ploeg laten staan. De kritiek kwam van alle kanten, maar de coach kwam naar mij toe en zei: 'Vergeet al die slechte dingen, focus je op wat echt belangrijk is en de rest komt wel.' Voor dat vertrouwen ben ik hem enorm dankbaar en dat wil ik dan ook niet beschamen. Ik weet het, dat kan maar op één manier: landskampioen worden. Ik ben er zeker van dat deze ploeg daartoe in staat is".

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.