Praet: "Ik kan Weiler volgen"

DINSDAG, 13 DECEMBER 2016, 13:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dennis Praet ruilde deze zomer Anderlecht voor Sampdoria. In Sport/Voetbalmagazine blikt hij terug op zijn periode bij Anderlecht. Voor coach René Weiler heeft hij niks dan lof. "Door spelers als Okaka aan te pakken, versterk je je autoriteit in de kleedkamer."

Toen Weiler aan zijn opdracht bij Anderlecht begon, was voor iedereen duidelijk dat hij grote schoonmaak moest houden in de kleedkamer en een betere mentaliteit in de groep moest brengen. De manier waarop hij dit doet, zorgt bij de buitenwereld voor enige wrevel. Praet, die nog twee maanden met Weiler samenwerkte, vindt echter dat de Zwitser het goed aanpakt.

"Ik volg Weiler als hij stelt dat voetbal begint met discipline, bezieling en totale overgave", zo vertelt de voormalige Gouden Schoen. "Ik vind niet dat hij sommige jongens te hard heeft aangepakt." Volgens Praet moeten de spelers die met Weiler in conflict kwamen, het vooral bij zichzelf zoeken. "Zij hielden zich in of waren niet honderd procent gefocust."

Als coach is het gemakkelijker om streng te zijn voor spelers die op de bank of in de tribune zitten. Door ook belangrijke spelers als Okaka niet te sparen, dwong Weiler respect af bij Praet. "Daarmee versterk je je autoriteit in een kleedkamer", besluit Praet, die hoog oploopt met Weiler. "Hij is een voetbalkenner."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.