Eerst midweek rust in vier maanden

MAANDAG, 12 DECEMBER 2016, 11:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Doordat Anderlecht uitgeschakeld is in de beker, moet het deze week niet aan de bak op woensdag of donderdag. Even rust in de week zal de jongens goed doen: dat is immers al geleden van begin augustus.

Je moet het de voetbalsupporter niet vertellen: het voetbal stopt nooit. Dat is ook zo voor de ploegen. In het weekend is er competitie en in de week moet Anderlecht Europees aan de bak. En is er eens geen Europese speeldag, dan plant de Belgische kalendermaker een wedstrijd voor de Beker van België of een midweekspeeldag in de competitie.

Sinds begin augustus speelde Anderlecht iedere week twee wedstrijden: in het weekend en op woensdag of donderdag. Enkel tijdens de interlandbreaks van september, oktober en november natuurlijk niet, maar dan is de halve kern weg voor interlands. De laatste keer dat Anderlecht meer dan drie dagen rust had tussen twee wedstrijden, dateert van vier maanden geleden. Tussen speeldag twee (zondag 7 augustus) en speeldag drie (vrijdag 12 augustus) moest Anderlecht geen midweekwedstrijd spelen.

Minstens 54 wedstrijden

Sinds het begin van het seizoen speelde Anderlecht al dertig wedstrijden. Voor de winterstop komen er daar nog drie bij. Dit seizoen zal Anderlecht minstens 54 wedstrijden spelen. Per ronde dat het verder doorstoot in de Europa League komen er nog twee bij. Voor veel spelers komen hier nog een tiental interlands bij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.