Nuytinck: "Wisten niet meer waar lopen na wissels"

VRIJDAG, 9 DECEMBER 2016, 09:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Gemengde gevoelens bij Bram Nuytinck na de partij tegen Saint-Étienne. Enerzijds weet hij dat de wedstrijd tegen Club Brugge belangrijker is, anderzijds baalt hij dat Anderlecht een 2-0-voorsprong uit handen gaf. "Plots was het goede gevoel weg."

"Dit is heel jammer. Je begin gewoon heel goed en hebt de wedstrijd helemaal onder controle. Maar na die strafschop is het goede spel en goede gevoel plots weg", vertelt Nuytinck voor de televisie-microfoon. "Op dit niveau mag het niet dat je het bij een 2-0-voorsprong wat minder gaat doen. Dan gebeurt er wat er nu gebeurd is. Als je eerst wil worden, moet je die scherpte houden."

"Na die wissels wisten we precies niet meer hoe we moesten lopen", stelt Nuytinck. "Als er nieuwe jongens inkomen, moet je zorgen dat je goed blijft staan en dat gebeurde niet. Op de linkerflank kregen we enkele keren een overtalsituatie. Daar stonden we niet goed en ook bij de voorzetten stonden we niet goed. Dat moet beter."

Het gevolg van de nederlaag is dat Anderlecht zich nu mag opmaken voor een sterkere tegenstander in de 1/16e finale. "Dat weten we, maar je krijgt sowieso een goede tegenstander. We zijn door en dat is goed, maar we wilden vandaag gewoon eerste worden. Het is jammer dat dit niet gelukt is, maar moeten het niet dramatiseren. Zondag is belangrijker. Maar het is heel slecht dat als je 2-0 voorstaat en goed speelt, dat je dit zomaar weggeeft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.