Spelersgroep ontevreden over groepsgesprek

DINSDAG, 22 NOVEMBER 2016, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE René Weiler tekende gisteren niet present voor het groepsontbijt en de ochtendtraining. Op vraag van de spelers kwam er later op de dag wel een groepsgesprek. Daarin hield Weiler vol dat mentaliteit en niet de tactiek niet het probleem was, tot ergernis van de spelersgroep.

De nederlaag tegen Zulte Waregem, de manier waarop en de harde woorden van Sofiane Hanni en Leander Dendoncker aan het adres van coach Weiler zinderden gisteren nog na in Neerpede. Weiler stuurde zijn kat naar het ontbijt en de groepstraining, maar dat is niet uitzonderlijk. Het gebeurt nog dat hij de training overlaat aan zijn assistenten David Sesa, Thomas Binggeli en Nicolas Frutos.

Op vraag van de spelersgroep kwam er wel een groepsgesprek, maar de uitkomst hiervan was niet positief. Weiler weigerde zichzelf in vraag te stellen. Hij hield vol dat hij tactisch de juiste keuze maakte en dat de nederlaag er kwam door een gebrekkige mentaliteit van de spelers. Het grootste deel van de spelersgroep verliet na afloop ontgoocheld de gespreksruimte. 

Intussen stijgt in de spelersgroep de ontevredenheid over Weiler. Ze blijven op hun honger zitten wat betreft tactisch vernuft en trainingen op automatismen. Ook zijn interviews van vorige week hebben niet bepaald goed gedaan. Onder meer Youri Tielemans is niet blij met de kritiek die hij kreeg nadat hij al zoveel gedaan heeft voor Weiler.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.