"Van Der Heyden maakte al veel progressie"

ZONDAG, 6 NOVEMBER 2016, 10:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Naast de zeven die straks mee naar het Astridpark komen, telt de kern van KV Oostende nog een achtste oud-speler van Anderlecht. De 18-jarige Siebe Van Der Heyden ruilde deze zomer de U21 van Anderlecht voor KVO. Hij werkt er hard aan zijn ontwikkeling.

Van Der Heyden, een centrale middenvelder, was één van de ontdekkingen bij Anderlecht vorig seizoen in de UEFA Youth League. Zijn goede prestaties leverden hem een profcontract voor twee jaar bij Oostende op. De wedstrijdkern van de A-ploeg haalde hij nog niet, maar bij Oostende zien ze dat Van Der Heyden zich goed ontwikkelt.

"Siebe traint soms met de eerste ploeg en soms met de reserven. De stap tussen de Youth League en eerste klasse is vrij groot, maar hij heeft de juiste mentaliteit", zegt Adnan Custovic, assistent-trainer bij Oostende. "Siebe heeft een sterke linkervoet, goede vista, stevige body en een gezonde agressiviteit. Zijn balcontrole en passing moeten wel nog beter. Je ziet dat wanneer hij met de A-kern traint, het nog wat snel gaat voor hem. Maar hij heeft al veel vooruitgang geboekt sinds hij bij ons is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.