Proto: "Weiler doet wat ik voor ogen had"

ZATERDAG, 5 NOVEMBER 2016, 09:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Als aanvoerder kon Silvio Proto vorig seizoen soms hard zijn voor zijn medespelers. "Dat werd me soms verweten ja. Maar ik hamerde gewoon op discipline. Ik was dan wel de slechterik."

"Ik heb met manager Herman Van Holsbeeck meermaals gepraat over mijn rol als aanvoerder", vertelt Proto in Het Nieuwsblad. "Ja, ik was soms streng, maar nooit kwetsend. Ik zie nu hoe René Weiler hetzelfde doet als wat ik voor ogen had. Het is net daarom ook dat Anderlecht een buitenlandse coach nam. Ik had hem kunnen helpen."

Het is geen geheim dat Proto zich wel eens stoorde aan de laksheid van sommige jongeren. "Maar je hebt ook goed opgevoede jongeren en je hebt geen elf engeltjes nodig. Maar het is wel zo dat het elftal met het meeste talent niet altijd wint. Cohesie naast het veld is ook belangrijk. Maar bij Anderlecht zijn er veel afzonderingen en buitenlandse verplaatsingen. Daarom wil iedereen vaak snel naar huis."

Er werd ook verteld dat het Proto was die Anthony Vanden Borre geen tweede kans wilde geven na diens akkefietje met T2 Geert Emmerechts en het beruchte jeanetten-interview. "Dat is onzin. Ik vertelde zelfs dat ik tien procent van mijn loon wilde afstaan als hij ons aan de titel kon helpen. Maar hij moest zich wel daartoe in staat tonen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.