Weiler: “Er zijn te veel veranderingen”

WOENSDAG, 24 AUGUSTUS 2016, 16:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Het zijn drukke tijden wat betreft de transferbewegingen in Anderlecht. Eerst veel nieuwelingen, nu veel vertrekkers. Dit laatste is niet geheel naar de zin van coach René Weiler. “We hebben versterking op het middenveld nodign.”

“We ondergaan te veel veranderingen, het is moeilijk om automatismen op te bouwen. Dat stoort me, maar het is vooral schadelijk voor het team”, aldus Weiler op de persconferentie aan de vooravond van de wedstrijd tegen Slavia Praag. “Defour en Praet zijn vertrokken, we hebben versterking op het middenveld nodig.”
 
Dat er in de verdediging wat bij moet, is al langer duidelijk en ook vooraan is mogelijk nog nieuw bloed op komst. Maar dan moet Sylla eerst vertrekken. “Idrissa voelt zich nog erg betrokken bij de ploeg, maar ik weet niet wat er allemaal in de coulissen speelt. Als hij vertrekt, hebben we absoluut nog een nieuwe aanvaller nodig.”
 
En wat met Stefano Okaka? Zien we hem ooit nog in het Anderlecht-shirt? “Ik denk dat Okaka ons gaat verlaten en dat zou een voordeel zijn voor iedereen.”
 
“Tijd nodig om progressie te boeken”
 
Door al die vertrekkers kan Weiler moeilijk een vaste ploeg bouwen. “Ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn, maar we hebben nog meer tijd nodig om vooruitgang te boeken”, aldus de Zwitser. “Ik ben tevreden met de manier waarop de groep evolueert, de sfeer is goed. Maar nu zijn we nog te veel bezig met het extrasportieve, we moeten over de ploeg en over het voetbal praten.”
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.