Büttner: "Mensen verbinden in plaats van tegen elkaar opzetten"

WOENSDAG, 23 MAART 2016, 07:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zoals iedereen is ook Alexander Büttner erg geschrokken door de aanslagen in Brussel. "Ik woon op twee kilometer van waar het gebeurd is", vertelt hij. "Ik raakte na de training niet meer thuis en ben dan maar naar Doetinchem gereden."

Büttner was aan het trainen toen het nieuws binnenliep. "Iedereen op de club was in shock", aldus Büttner in De Telegraaf. "Via tv kregen we steeds meer informatie. Als je de ravage en onschuldige slachtoffers ziet, dan denk je aan de families en bloedt je hart."

Familie en vrienden van Büttner wilden meteen weten of hij ok was. "Ik kon hen via via WhatsApp en sms geruststellen, maar de schrik zat er goed in. We wonen op de Louizalaan, op twee kilometer van waar het gebeurd is. Gelukkig was mijn vriendin tijdens de aanslagen in Nederland. Maar we zullen terug moeten naar onze woning. Hopelijk keert de rust snel weer."

Büttner vindt het erg dat sommige mensen de hele moslimgemeenschap verantwoordelijk achten voor deze aanslag. "Als voetballer ga ik om met spelers van verschillende origines. Maar iedereen die ik ken, wil hetzelfde: leven in vrede en vrijheid. Ik hoop dat we na deze terreurdaden er met z'n allen in slagen om te verbinden in plaats van mensen tegen elkaar op te zetten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.