Analyse: Controlerende middenvelders

ZATERDAG, 12 MAART 2016, 19:43 - Sporting W.
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de play-offs voor de deur staan en we ons stilaan een beeld kunnen vormen van de nieuwkomers in januari, vonden wij het tijd om onze kern eens positie per positie door te lichten. Vandaag: de controlerende middenvelders.

Door de komst van Stéphane Badji is de concurrentie voor de twee plaatsjes voor de verdediging serieus aangescherpt. Steven Defourspeelt altijd als hij fit is, waardoor er drie spelers overblijven voor de positie naast hem.

Leander Dendonckerlijkt de grootste kanshebber, op voorwaarde dat hij op tijd fit raakt. Dendoncker is de de meest complete van de drie overige middenvelders. Hij combineert lengte en loopvermogen, met defensieve kwaliteiten en een stevig afstandsschot.  

Youri Tielemans heeft een nog dodelijker schot in de voeten en is offensief sterker dan Dendoncker, maar is veel minder kopbalsterk en defensief minder secuur. Het hoeft echter geen twijfel dat Tielemans Anderlecht dit seizoen nog grote diensten kan bewijzen als hij zijn beste vorm terugvindt.

Stéphane Badji werd eind januari binnengehaald en begon sterk. Hij toonde defensief een beest te zijn en tegen alle verwachtingen ook een degelijke pass in de voeten te hebben. De laatste wedstrijden zakte hij echter weg.

Wat is jouw favoriete duo voor de verdediging? Laat het ons weten onder dit artikel.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.