"Andere coach had Dodi definitief naar B-kern gestuurd"

DINSDAG, 1 MAART 2016, 07:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dodi Lukebakio scoorde tegen Standard zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. Na een moeilijke periode zit de jongeling nu hopelijk op het juiste spoor. "Dodi beseft dat hij over de schreef is gegaan."

Het was een wondermooie avond voor Nana Lukebakio zondag. "Toen hij scoorde en dat hartje vormde met zijn vingers, wist ik dat het voor mij was", vertelt mama Lukebakio in Het Nieuwsblad. "Toen Dodi enkele uren later thuiskwam, hebben we elkaar stevig vastgepakt. Hij bleef maar herhalen 'mama, je hebt mijn doelpunt toch gezien?'"

"Negatieve aandacht heeft me zwaar geraakt"

Met dit doelpunt kan Lukebakio hopelijk een zwarte periode afsluiten. Door veelvuldig te laat komen, stond hij een tijdlang in het oog van de storm. "Die negatieve aandacht heeft me zwaar geraakt. Ik vroeg me af waarom de media over mijn zoon bleven zeuren", zucht Nana. "Maar pas op, ik keur zijn gebrek aan stiptheid niet goed. Ook ik heb hem enkele keren een stevige bolwassing gegeven."

Volgens een neef is het een hel om 's morgens van Asse naar Anderlecht te rijden. De spoorwegovergang is soms erg lang gesloten. "Maar dat neemt niet weg dat Dodi zich beter moet organiseren", klinkt het. "Sinds kort probeert hij een half uur tot twintig minuten op voorhand op de club te zijn."

"Dodi beseft maar al te goed dat hij over de schreef gegaan is", besluit Nana. "Onder een andere trainer was hij definitief naar de B-kern gestuurd. Daarom vloog hij na zijn doelpunt meteen in de armen van Hasi om samen met hem zijn doelpunt te vieren."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.