Rust: schandalige ref lijkt Anderlecht te nekken (1-0)

DONDERDAG, 25 FEBRUARI 2016, 21:58 - Skyhawk

WEDSTRIJDEN Anderlecht lijkt, net zoals vorig jaar, opnieuw genekt te worden door foute beslissingen van het scheidsrechterlijke zestal. De show begon al na een aantal minuten: Acheampong stootte door op de rechterflank en werd door de laatste man neergetrokken. Rood, dacht iedereen. Maar scheidsrechter Hunter oordeelde zelfs in het voordeel van de Grieken.

Anderlecht kreeg het dan even moeilijk en Olympiakos dwong Proto tot een drietal uitstekende reddingen. De goal hing in de lucht, maar viel niet. Anderlecht herstelde langzaamaan het evenwicht en dit leek het sein voor Hunter om opnieuw een hoofdrol op te eisen: Badji controlleerde de bal met de borst, maar toch ging de bal op de stip wegens hands. Fortounis pakte het cadeautje uit en zette de 1-0 op het scorebord.

Vanaf dan kon Anderlecht noch Olympiakos nog een echte kans afdwingen. Hunter sloot de eerste helft af in schoonheid: een corner van Anderlecht in blessuretijd mocht niet meer doorgaan, en Büttner kreeg nog geel voor protest bij het binnen stappen van de spelerstunnel... We zijn benieuwd wat de tweede helft nog brengt!

Update: de Wikipedia-pagina van scheidsrechter Hunter werd ondertussen ook geüpdatet door, vermoedelijk, een Anderlechtfan: