"Tielemans moet beseffen dat hij beter kan"

DONDERDAG, 25 FEBRUARI 2016, 07:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Heel Anderlecht breekt zich momenteel het hoofd over de vorm van Youri Tielemans. Hoe kan het de jongen met de gouden voeten en briljante vista opnieuw aan het voetballen krijgen? "We gaan hem hierbij begeleiden."

"Youri moet de criticasters de mond snoeren door opnieuw goed te voetballen", zegt manager Herman Van Holsbeeck. "Het belangrijkste is dat hij gaat beseffen dat hij veel beter kan. Hij heeft hiervoor genoeg zelfkritiek, maar we gaan hem er ook bij begeleiden."

Volgens Het Nieuwsblad hebben sommigen in de kleedkamer problemen met het feit dat Tielemans steeds beschermd wordt terwijl hij niet altijd openstaat voor kritiek."

"Ik begrijp de kritiek niet", zegt voorzitter Roger Vanden Stock. "Het is niet zo dat we hem niet meer op niveau zullen krijgen. Hoe we dit zullen doen? Dat weet ik niet. De coach zette hem in de basis tegen Waasland-Beveren, maar dat werkte ook niet. We moeten hem in ieder geval vertrouwen geven."

Besnik Hasi blijft alvast proberen om Tielemans te helpen zijn oude zelf terug te vinden. "Na de wedstrijd tegen Waasland-Beveren sprak ik met hem. Tegen Olympiakos is het een andere match en andere omstandigheden. Maar bij Anderlecht moet je ermee kunnen leven dat je kritiek krijgt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.