Anderlecht laat zich verrassen in Beveren

ZONDAG, 21 FEBRUARI 2016, 19:59 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Na de hoopgevende prestaties van de voorbije wedstrijden heeft Anderlecht een stevig blauwtje gelopen bij Waasland-Beveren. Paars-wit speelde vijftig minuten tegen tien man, maar het was Beveren dat het enige doelpunt van de partij maakte.

Na de nederlaag van Gent vanmiddag kon Anderlecht tot op één punt van de landskampioen komen. Tegen Waasland-Beveren mocht dit geen probleem worden. De Waaslanders verloren vorige week met 6-1 in Genk, hielden dit seizoen nog maar twee keer de nul en hebben de meest gepasseerde verdediging van eerste klasse.

Toch was het de thuisploeg die het best aan de wedstrijd begon. Langil en Schrijvers waren dicht bij de openingstreffer, maar hun vizier stond niet goed afgesteld. Pas op het kwartier kon Anderlecht een eerste keer dreigen. Vanuit een scherpe hoek trapte Djuricic op de voeten van doelman Henkinet. Veel meer kreeg Anderlecht niet voor elkaar.

Iets voorbij het half uur vloog de vlam dan plots in de pan toen Maric met twee voeten vooruit tacklede op Najar. De Serviër kreeg een terechte rode kaart. In het protest dat volgde kreeg Moulin geel, kwam Proto tussenbeide en werd Beveren-trainer Vreven naar de tribune gestuurd. Ook met een man meer kon Anderlecht voor de rust geen gevaar meer creëren.

Wie dacht dat Anderlecht na de pauze de tien thuisspelers meteen naar de keel zou grijpen, kwam bedrogen uit. Voor een onnodige tackle op Buatu kreeg Praet zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Hij mist hierdoor de topper tegen Standard. Op het uur greep Hasi in met een dubbele wissel. Maar in plaats van er een overbodige verdediger uit te halen, wisselde hij Tielemans voor Suarez. Met Okaka voor Sylla bracht hij ook een andere targetspits.

Van veel ambities getuigden deze wissels dus niet, maar ze zorgden wel voor meer gevaar. Eerst liet Acheampong een opgelegde kans liggen en niet veel later werd een doelpunt van Okaka afgekeurd. Buatu redde een bal van Acheampong van de lijn. Anderlecht drukte Beveren een tijdlang tegen het eigen doel, maar scoren lukte niet. Suarez stuitte op Henkinet en een indraaiende voorzet van Lukebakio ging net naast.

In de slotfase kreeg Anderlecht het deksel op de neus. Eerst kreeg Praet een tweede gele kaart voor een fout op Nabab en twee minuutjes later kopte Vanzo een vrije trap van Moulin voorbij een aan de grond genagelde Proto in doel. Een slotoffensief van Anderlecht kwam er niet meer en zo gingen de drie belangrijke punten naar Waasland-Beveren en niet naar Anderlecht.

Score: 1-0
Goal(s): 87' Vanzo (1-0)

Waasland-Beveren:Henkinet, Jans, Buatu, Cissé, Demir, Moulin, Coulibaly, Maric, Schrijvers (90+2' Myny), Gano (77' Nabab), Langil (71' Vanzo)
Anderlecht:Proto, Najar, Kara, Deschacht, Buttner, Badji, Tielemans (61' Suarez), Praet, Djuricic, Acheampong (75' Lukebakio), Sylla (61' Okaka)

Geel: 34' Moulin, 39' Badji, 48' Praet, 57' Najar
Rood: 34' Maric, 85' Praet (2 x geel)

Scheidsrechter: Nicolas Laforge
Stadion: Freethielanderlecht-online forum