Badji: "Ik wou absoluut naar Anderlecht komen"

ZATERDAG, 20 FEBRUARI 2016, 11:18 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De komst van Stéphane Badji naar het Astridpark liep niet van een leien dakje. Zijn toenmalige club Basaksehir liet de Senegalees niet zomaar gaan, pas nadat Badji twee maanden salaris en meerdere premies liet vallen gaf de club groen licht. 

"Ik wou absloluut naar Anderlecht komen", vertelt Badji tijdens een interview met Het Laatste Nieuws, "Pas toen ik loon en heel wat premies inleverde wou mijn toenmalige club mij laten gaan. Geld was op dat moment helemaal niet belangrijk voor mij, ik verdien dat in de toekomst wel terug."

Intresse van Galatasaray

Er waren nochtans nog clubs die Badji wilden, maar de Senegalees had zijn zinnen gezet op Anderlecht: "Ik heb doorgeduwd om naar Anderlecht te gaan, daar wordt er meer concentratie en serieux gevraagd, in Turkije gaat het er allemaal relaxter aan toe. Galatasaray had een oogje op mij, maar in België gaat het er professioneler aan toe. De beleving is hier ook helemaal anders. Bij Basaksehir speelde we voor amper 2000 man."

Logeren bij Kara Mbodj

Momenteel logeert Badji nog bij zijn ploeggenoot Kara Mbodj, die hij ook kent van bij de Senegalese jeugdploegen. Binnenkort komen de vrouw van Badji en zijn zeven maanden oud zoontje naar België en dan verhuist Badji naar een huis voor zichzelf met zijn gezin: "Dat zal een bevrijding zijn voor mij. Ik kan veel beter dan dat ik tot nu toe al heb laten zien, hopelijk vertaalt die bevrijding zich dan ook op het veld."

Zekerheid voor de defensie

Besnik Hasi geeft Badji een specifieke opdracht gegeven: "Defour meer vrijheid geven en meer zekerheid gevan aan de defensie", legt Badji uit, "Een belangrijke rol, toch heb ik meer kwalitieten dan dat. De coach heeft mij ook uitgelegd dat hij een speler nodig had die al eens durft zijn voet te zetten.....maar ook niet te veel", voegt de Senegalees er grijnzend aan toe. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.