Anderlecht haalt Büttner binnen

ZONDAG, 31 JANUARI 2016, 03:30 - Bacardiboy
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zijn nieuwe linksback in Rusland gevonden. De Nederlander Alexander Büttner komt volgens Het Nieuwsblad voor zes maanden op huurbasis over van Dinamo Moskou. Er zou geen aankoopoptie bedongen zijn.

Büttner leerde de stiel bij Ajax maar brak door bij Vitesse. Met zijn aanvallende verdedigingsstijl scoorde hij tien keer in 106 wedstrijden. Hij verhuisde daarna naar Manchester United, maar de concurrentie met Patrice Evra was te zwaar voor hem.

Na twee jaar maakte hij de overstap naar Dinamo Moskou voor zeven miljoen euro. Anderlecht was toen al geïnteresseerd in de Nederlander, die op dat moment veel te duur was voor de Brusselaars. Vorig jaar verloor Anderlecht nog tegen Dinamo, en werd zo uit de Europa League gegooid.

Bij Dinamo Moskou komt Büttner, die een jaarsalaris verdiend van om en bij de twee miljoen euro, niet meer aan de bak. Dinamo staat pas elfde in de competitie, verloor toppers zoals Vainqueur en Valbuena, en Büttner speelt niet meer sinds augustus aangezien de coach hem geen kans gunt.

Omdat Anderlecht gelooft in Obradovic als de toekomst voor de linksback positie, wordt Büttner overgenomen voor de rest van het seizoen, zonder aankoopoptie. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.