Allaerts behoudt vertrouwen in Gumienny

DINSDAG, 22 DECEMBER 2015, 07:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Scheidsrechtersbaas Paul Allaerts neemt het op Serge Gumienny. Het arbitragehof oordeelde nog dat Gumienny in de fout ging bij het derde doelpunt van Okaka maar Allaerts neemt het op voor de scheidsrechter, bij buitenspelfases zijn de lijnrechters verantwoordelijk, volgens Allaerts.

Al heeft de baas van de scheidsrechters wel toe dat Gumienny altijd de eindverantwoordelijke blijft: "Al zal een scheidrechter héél zelden de beslissing van één van zijn lijnrechters teniet doen en anders beslissen. Hij zal dat enkel doen als hij 200% zeker is van de actie."

Als je tussen de lijnen leest kan je eruit opmaken dat Gumienny dus gewoon weer aan de slag gaat en niet gestraft wordt of "rust" wordt gegund. 

Pers

Club Brugge maakte zich ook druk dat Gumienny zou beïnvloed zijn door alles wat vooraf in de pers verscheen. Allaerts maakt zich sterk dat Gumienny professioneel genoeg is om daar boven te staan: "Bij zo een topper wordt er altijd sfeer gecreëerd voor de wedstrijd, dat kan ik niemand kwalijk nemen. Alle partijen bereiden zo een wedstrijd op hun eigen manier voor. Tuurlijk lezen de scheidsrechters ook kranten en misschien kan dat een rol spelen. Maar Serge is een ervaren professionele ref, hij kan daar heus wel mee om", aldus Allaerts.

Nochtans liet Gumienny vlak na de wedstrijd uitschijnen dat dit toch wel het geval was: "De pers en de media hebben al voor veel opschudding gezorgd door mijn aanstelling, daardoor hebben ze de druk alleen maar opgevoerd. Zo krijg je al lang voor de wedstrijd hoogspanning" aldus Gumienny zondagavond. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.