Arbitragehof zegt dat Gumienny foute beslissing nam

DINSDAG, 22 DECEMBER 2015, 07:09 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De actie waar Silvio Proto de bal uittrapt en Engels de bal slecht wegwerkt, waardoor Stefano Okaka de 0-3 kan scoren, heeft al veel inkt doen vloeien over het vermeende buitenspel. Het arbitragehof komt nu met een officiële mededeling naar buiten: Het doelpunt was geldig.

Een mededeling waar Serge Gumienny niet al te blij zal mee zijn, hij was ervan overtuigd dat zijn beslissing de juiste was. 

Het arbitragehof heeft in zijn communiqé, tekst en uitleg:

Spelregels (p. 36)

‘Een speler wordt voor zijn buitenspelpositie bestraft indien hij, op het moment dat de bal wordt geraakt of gespeeld door een ploegmaat, naar het oordeel van de scheidsrechter, actief bij het spel is betrokken door:

-in te grijpen in het spel of
-een tegenspeler in diens spel te beïnvloeden of
-voordeel te halen uit zijn buitenspelpositie'

Op het moment dat doelman Silvio Proto de bal ontzet, bevindt zijn teamgenoot Stefano Okaka zich in een buitenspelpositie, maar die is niet bij het spel betrokken door in te grijpen in het spel, een tegenstander in diens spel te beïnvloeden of voordeel te halen uit zijn buitenspelpositie.

In een tweede actie, anticipeert Stefano Okaka de terugspeelbal van de Brugse verdediger richting de Brugse doelman, onderschept hij de bal en maakt hij een doelpunt dat gevalideerd had moeten worden. Op dat moment had hij immers niet meer bestraft mogen worden voor zijn initiële buitenspelpositie uit de eerste actie. (Bureau Arbitrage)


 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.