Anderlecht treft Olympiakos

MAANDAG, 14 DECEMBER 2015, 13:26 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN De loting voor de 16e finales van de Europa League vond zonet plaats. Anderlecht eindigde tweede in de poule en was dus niet beschermd. De Brusselaars konden dus potentieel de winnaars van de Europa League groepen loten, of de beste derdes uit de Champions League.

De dame fortuna was Anderlecht niet meteen gunstig gezind. Het Griekse Olympiakos kwam uit de bus. De Griekse kampioen is geen onbekende voor paars-wit, dat twee jaar geleden al in dezelfde Champions League poule zat als RSCA. Ook dit jaar presteerden de Grieken sterk: het werd slechts op de laatste speeldag uitgeschakeld in de Champions League door Arsenal. Olympiakos haalde daarbij negen punten dankzij overwinningen in Arsenal en tegen Dinamo Zagreb (zowel uit als thuis).

Anderlecht speelt de heenwedstrijd op eigen veld, op 18 febrauri. De terugwedstrijd in Athene volgt op 25 februari. Het wordt sowieso opletten voor de Brusselaars: Olympiakos pakte Europees meer punten op verplaatsing dan thuis. Het bracht een aantal keer snel en aanvallend voetbal. Vorig seizoen leende paars-wit middenvelder Milivojevic uit aan de club. Ook Standard spits Dossevi is eigendom van de Atheense club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.