Hasi: "Heel blij met deze kwalificatie"

VRIJDAG, 11 DECEMBER 2015, 07:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De nederlaag op Qarabag was gisterenavond vergeven en vergeten. Het was een gelukkige coach die gisteren na de wedstrijd de pers te woord stond. Naast de kwalificatie zag de coach nog een lichtpuntje: Matias Suarez.

"De eerste helft was heel goed. We kwamen op achterstand maar we bleven kalm. Alles was aanwezig om de wedstrijd tot een goed einde te brengen, veel druk, mooie combinaties. Ik ben heel blij met deze kwalificatie", aldus een tevreden coach, "Terugkijkend op de hele campagne ben ik heel blij met dit eindresultaat. Na Qarabag leken we uitgeschakeld, maar we vochten terug en haalden we 9 op 12. Daar kan ik alleen maar chapeau op zeggen."

Matias Suarez

Hasi had nog een reden om tevreden te zijn: Matias Suarez, de Argentijn blijkt bij iedere wedstrijd te groeien. "Ik zie Mati stappen zetten. Ik hoop dat hij zo kan blijven groeien want we hebben er lang op moeten wachten. Suarez kan nog heel beslissend worden voor ons. Ik hoop dat hij het drukke schema aankan. De wedstrijd tegen Oostende komt snel maar vorige zondag is hij ook vlug gerucepereerd."

"Ook Tielemans wordt weer beter en beter , zijn assist voor de eerste goal was heel goed. Praet was ook heel sterk, ondanks het feit dat hij last had aan de heup wou hij absoluut spelen", gaat Hase verder.

Geen theater

Opvallend gisteren tegen Qarabag: Stefano Okaka deed zijn werk en  hield het verder rustig. Geen drukke gebaren of discussies met de ref. De Italiaan zorgde ook voor de winning goal, iets waar Hasi alleen maar voordelen aan ziet: "Ik ben zeer blij dat hij kon scoren. Zijn doelpunt zal hem nu ook wat bevrijd hebben. Hopelijk is hij nu weer vertrokken."

Loting

Maandag is er de loting voor 1/16e finales te Nyon. Anderlecht kan daar toch een paar zware tegenstanders treffen: "Daar kunnen we niet veel aan veranderen, we hebben sowieso nooit niet veel geluk met lotingen. Hoe dan ook zullen we altijd ons niveau van tegen Tottenham moeten halen om door te gaan. Daarvoor moet iedereeen fit én in vorm zijn", besluit de coach.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.