Dendoncker: "Verbaal nog meer aanwezig zijn"

DONDERDAG, 26 NOVEMBER 2015, 07:36 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Leander Dendoncker is stilaan toch niet meer weg te denken in de basiself bij Anderlecht. Hij brengt evenwicht in de ploeg en bovendien heeft hij nog altijd die zwabberbal op vrije trap. Ooit moet die er toch eens in geraken, waarom niet vananvond.

"Als we ons lot in eigen handen willen houden, moeten we hier vananvond winnen", beseft ook Dendoncker, "Het is een goeie ploeg maar het kan. We moeten ons eigen voetbal spelen en uitgaan van onze eigen sterkte, zoals op Tottenham."

"Bovendien willen we winnen voor de supporters. Ze verdienen dat na die wanvertoning te Qarabag."

Late tegengoals

Anderlecht lijkt er een optie op te nemen om altijd late tegengoals te slikken: "Puur een kwestie van concentratie. Je moet mekaar 95 minuten scherp houden, daar kan je niet op trainen. Onze jonge leeftijd mag geen excuus zijn, we hebben al genoeg Europese ervaring."

Enige echte '6'

Het valt op dat de ploeg beter draait als Dendoncker in de kern staat, al wil hij dat niet gezegd hebben: "Dat zal wel toeval zijn", reageert hij nuchter, "Met mijn fysiek, loopvermogen en positiespel probeer ik de ploeg altijd te ondersteunen. Ik kan infiltreren en aanvallen, maar met Steven en Youri voor mij is dat niet mogelijk. Ik ben de enige echte '6' in de kern."

Dendonkcer kan op verschillende posities uit te voeten, maar zijn voorkeur ligt toch bij de '6': "Dat is ook mijn beste positie. Het is een voordeel om polyvalent te zijn, ik heb er geen probleem mee om in de verdediging te staan, al moet ik wel elke keer de knop omdraaien. Maar het is gewoon iets wat ik moet kunnen."

Chelsea

Er zou concrete interesse zijn uit Engeland voor Dendoncker, maar daar wil hij nog niet aan denken: "Ik moet eerst nog een paar dingen verbeteren, snelheid van uitvoering, wendbaarheid, verbaal aanwezig, dat zijn allemaal dingen die nog beter moeten. Ik ben met heel mijn hart bij Andelecht en lig nog onder contract tot 2020, ik ben nog jong en ik heb nog tijd."

Zwabberballen

De vrije trappen van Dendoncker zijn het type zwabberballen en op training gaan die er goed in, misschien wordt het vananvond de moment dat ze ook eens tijdens een wedstrijd ingaan om zo de kwalificatie af te dwingen: "Ik hoop er zo snel mogelijk één binnen het kader te krijgen. Ik kan me trouwens moeilijk voorstellen dat we na Nieuwjaar niet meer Europees spelen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.