Van Holsbeeck: "Drie punten zijn een must"

WOENSDAG, 25 NOVEMBER 2015, 17:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN - INTERVIEWS Voor staff en spelers deze morgen het vliegtuig richting Monaco namen, nam general manager Herman Van Holsbeeck nog even de tijd om de pers te woord te staan. En de opdracht is duidelijk, met de drie punten terugkeren naar Brussel.

"Natuurlijk zijn er de voorbije dagen andere dingen naar voor gekomen dan het voetbal door de terreuraanslagen in Parijs. Iedereen is aangeslagen, maar nu moeten we ons concentreren op voetbal en de belangrijke wedstrijd tegen AS Monaco", zegt Van Holsbeeck. 

Anderlecht kende geen al te ideale voorbereiding door de aflasting van de wedstrijd tegen Lokeren op Daknam: "Maar toch gaan we vol voor de overwinning. Als we Europees overwinteren zijn de drie punten een must. Dat was onze doelstelling aan het begin van het seizoen en het zou een teleurstelling zijn, mocht dit niet lukken.” 

Dat het bezoekersvak leeg blijft in Monaco is volgens Van Holsbeeck geen excuus: “KAA Gent heeft tegen Lyon alvast het goede voorbeeld gegeven. Ook zij konden niet rekenen op de steun hun eigen aanhang. Uiteraard is het voor de spelers leuker om in een vol stadion te spelen, maar in deze moeilijke tijden staat de veiligheid voorop."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.