Ouahbi: "Neerpede is rijk aan talent"

DONDERDAG, 19 NOVEMBER 2015, 11:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS Mohamed Ouahbi kent de jeugd van paars-wit op zijn duimpje. Hij weet dat er bij de paarse U21 heel veel talent rondloopt. Mits hard werken zal er nog veel jeugd doorstromen naar de A-kern. Zoals ook al het geval was de voorbije jaren.

"Verschillende jeugdspelers, lopen over van het talent en maken deel uit van de A-kern. Ik denk bijvoorbeeld aan Aaron Leya Iseka en Andy Kawaya. Maar ook Leander Dendoncker en Dennis Praet zijn doorgestroomd vanuit de paarse jeugd, zij hebben nu een basisplaats bij de eerste ploeg, wat geen simpele opdracht was. Maar de club heeft een heel goede werking voor de jeugd. Zoals nu bijvoorbeeld, met de interlandbreak. Dan profiteren ze ervan om verschillende jeugdspelers te laten meetrainen met de eerste ploeg", legt Ouahbi uit. 

Maar daar stopt het niet volgens Ouhabi: "Dan heb je nog Wout Faes en Mile Svilar, twee grote beloften. Maar ik mag Nathan De Medina ook niet vergeten, die al heel mooie prestaties heeft geleverd. Ook Dodi Lukebakio is een grote belofte, net als Hervé Matthys die al een paar keer heeft mogen mee opdraven met de A-kern."

"De jongeren weten en zien dat ze ooit hun kans krijgen bij Anderlecht, als er er maar hard blijven voor werken. De club heeft vertrouwen in de jeugd, maar ze moeten ook competitief blijven. De druk is groot", besluit Ouahbi.
 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.