Anderlecht vreest geen vertrek WK-gangers

DINSDAG, 10 NOVEMBER 2015, 12:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD - INTERVIEWS De derde plaats van de Belgische U17 zal ongetwijfeld zorgen voor heel wat interesse van topclubs voor de spelers. Bij Anderlecht heeft men echter geen schrik om Wout Faes, Jorn Vancamp, Orel Mangala of Alper Ademoglu te verliezen.

"Uiteraard zal er interesse zijn", weet Thierry Verjans, coach van de U17 bij Anderlecht. "Neem nu Orel Mangala. Hij wordt erg geapprecieerd en goed begeleid bij Anderlecht, maar hoe zal hij reageren als er een topclub uit Engeland komt aankloppen? Hoe zal zijn omgeving reageren? De situatie is nu heel anders dan in 2007, toen België er een vorige keer bij was het op het WK voor U17. De deuren staan nu veel verder open."

En club die één van de paars-witte WK-gangers wil aantrekken, zal langs de bestuurskamer van Anderlecht moeten passeren. "Alle vier liggen ze onder contract", geeft hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans (foto) aan. "We zijn dus beschermd. Men mag komen aankloppen, maar het zal veel geld kosten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.