Matig Anderlecht weer onderuit op Standard

ZONDAG, 8 NOVEMBER 2015, 20:37 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

WEDSTRIJDEN Net als in de voorbije acht wedstrijden op Sclessin heeft Anderlecht ook vandaag niet kunnen winnen tegen Standard. Een vroeg doelpunt van Jonathan Legear bleek voldoende voor de Luikse overwinning.

Voor het eerst sinds lang werd het een sfeervolle, doch correcte klassieker. Standard begon vurig aan de partij en dat leverde al na vier minuten een doelpunt op. Kara bracht Dendoncker in de problemen, die verloor de bal aan Knockaert. De Fransman bediende Legear en die trapte via Proto in doel.

Anderlecht reageerde meteen. Een ex-Luikse combinatie tussen Defour en Ezekiel bracht de Nigeriaan alleen voor doel, maar doelman Hubert kwam goed uit. Op het kwartier was het Defour die alleen vor Hubert verscheen. Hij scoorde wel, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Niet veel later gaan Okaka, Deschacht en Dendoncker hun kans na een hoekschop, maar ook zij kennen geen succes.

Anderlecht bleef zoeken naar de gelijkmaker. Op het halfuur moet Van Damme een bal van Kara van de lijn halen. Ezekiel knalt in de draai over. Aan de overzijde moet Gillet met een knappe sliding uitpakken om Emond het scoren te beletten. Anderlecht ging zo met een achterstand de rust in en dat was onverdiend.

Na de pauze wisselde Besnik Hasi Dendoncker voor Suarez, maar dat bleek geen goede zet. Anderlecht gaf hierdoor het middenveld uit handen en zou na de rust maar één kans creëren. Ook de thuisploeg maakte niet veel klaar, al was het even schrikken voor paars-wit toen een vrije trap van Knockaert tegen de lat belandde. In blessuretijd kreeg Brüls nog een tweede gele kaart voor een schwalbe.

Score: 1-0
Goal(s): 4' Legaer 1-0

Standard:Hubert, Goreux, Teixeira, Arslanagic, Van Damme, Legear (70’ Tetteh), Trebel, Yatabaré, Dossevi, Knockaert, Emond (46’ Brüls)
Anderlecht:Proto, Gillet (71' Acheampong), Kara, Deschacht, N'Sakala, Najar, Defour, Dendoncker (46' Suarez), Tielemans, Ezekiel, Okaka (64' Sylla)

Geel: 42' Gillet, 48' Knockaert, 70' Brüls, 83' Sylla, 89' Teixeira
Rood: 90+' Brüls

Scheidsrechter: Bart Vertenten
Stadion: Sclessinanderlecht-online forum