Overzicht huurlingen: Koulibaly trefzeker

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2015, 11:27 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Van de vier spelers die Anderlecht momenteel verhuurt, kwam enkel Elis Koulibaly in actie. De spits verloor met RWDM de topper in vierde klasse B, maar scoorde wel.

RWDM 47 ging op bezoek bij leider Olympic Charleroi. Elis Koulibalyspeelde de hele partij en kreeg halverwege de eerste helft een grote kans om zijn club op voorsprong te brengen. Vanop acht meter knalde hij echter pal op de doelman. Olympic liep vervolgens uit tot 2-0, maar in de slotfase kon Koulibaly tegenscoren. Waar hij twee weken geleden nog discussieerde om een strafschop te mogen nemen, kreeg hij de bal nu wel toegewezen. De Burkinees miste niet. RWDM 47 heeft nu negen punten uit vijf wedstrijden.

Samuel Bastien bleef de hele partij op de bank bij Avellino. Hij zag hoe zijn maats met 2-1 verloren bij Bari. Avellino staat nu 17e op 22 ploegen.

In Nederland moest Nathan Kabaselegeschorst toekijken hoe zijn De Graafschap zijn eerste punt van het seizoen pakte. Tegen Willem II werd het 2-2. De spits is voor drie wedstrijden geschorst na slaande bewegingen vorig weekend tegen Vitesse. Hij miste vorige woensdag al de bekermatch tegen Ajax en zal er komend weekend tegen Feyenoord ook niet bij zijn.

Thomas Kaminski zat naar gewoonte 90 minuten op de bank als tweede doelman. Zijn Kopenhagen verloor de topper bij Brondby met 1-0. Kopenhagen is nu gedeeld tweede op drie punten van leider Midtjylland.