Fan dient klacht in tegen Trezeguet

DINSDAG, 15 SEPTEMBER 2015, 07:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De vrouw die in Het Laatste Nieuws de kat de bel aanbond, heeft een klacht ingediend tegen Mahmoud Trezeguet Hassan. "Maar als hij persoonlijk zijn excuses aanbiedt, laat ik ze vallen", zegt ze er wel bij.

Eén van de uitgewiste dames trok naar het Interfederaal Gelijkekansencentrum. Daar werd ze doorgestuurd naar het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM). "We hebben inderdaad een klacht ontvangen en zullen die onderzoeken", zo klinkt het daar. "Morgen (vandaag, red) zullen we de klaagster opbellen en daarna meneer Hassan of de club. Op basis van die gesprekken zullen we beslissen of we er een zaak van maken. Cruciaal is de vraag of Trezeguet bewust seksistisch is geweest."

Bij Anderlecht is men overtuigd van niet. "Trezeguet is een gematigde moslim en heeft niets tegen vrouwen", zegt woordvoerder David Steegen. "Hij kwam die foto tegen op internet en heeft die gepost op zijn instagram. Pas toen er commotie uitbrak, zag hij dat er gezichten waren uitgewist. Laat staan dat hij wist dat het om vrouwen ging."

Dat laatste gelooft de klaagster niet. "Als hij de foto op internet vond, dan zou ik hem toch ook moeten vinden? Wel, de foto was enkel te zien op zijn profielen. Nergens anders. Maar als Trezeguet persoonlijk sorry zegt, wil ik mijn klacht weer intrekken."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.